info@npkozara.com
+387 52 211 169
1
2
3
4
5

1 2 3 4 5

AVANTURA PARK

Doživi adrenalin, avanturu i prirodu u Avantura parku „Kozara“!

Nudimo vam jedan potpuno nov turistički sadržaj pun zabave i avanture!

Šta je u stvari Avantura park?

Avantura park se sastoji od raznih visećih prepreka koje su pozicionirane na stablima u šumi, na visini od 3 do 6 m iznad zemlje. To je sistem staza koje vise u vazduhu okačene na sajle. Smještene su između stabala na kojima se nalaze drvene platforme koje su polazne ili završne stanice od jedne do druge prepreke. Prelazeći sa platforme na platformu, preko sajli i staza na tim sajlama, korisnici se susreću sa raznim preprekama koje prolaze testirajući vlastite sposobnosti i povećavajući nivo adrenalina u krvi. Prelazak i savladavanje prepreka se vrši pod nadzorom instruktora i uz korištenje sigurnosne opreme. 

Avantura park „Kozara“ je poligon na kome se mogu rekreirati i zabaviti posjetioci skoro svih uzrasta. Izazov u parku predstavlja preko 60 platformi i preko 50 elemenata različitih dužina, težina i visina.  Tokom savladavanja prepreka korisnici poboljšavaju motoriku, ravnotežu, snagu i spretnost, i podižu nivo adrenalina u krvi. 

Prelazak preko visećih mostića, ljestvi i sajli, vožnja po sajli uz pomoć koturače tzv.zip line, samo su dio izazova koje Avantura park „Kozara“ nudi onima željnim uzbuđenja, zabave i adrenalina u prirodi.

Avantura park raspolaže sa 5 težinskih nivoa:

 - Prvi težinski nivo je namjenjen djeci do 10 godina i ima 7 elemenata postavljenih na visini od oko 1 m.

 - Drugi težinski nivo je namjenjen djeci preko 10 godina i starijima i ima 9 elemenata postavljenih na visini od 3 do 5 m.

 - Treći težinski nivo je namjenjen djeci od 12 godina i starijima i ima 9 elemenata koji su postavljeni na visini od 3 do 7 m.

 - Četvrti težinski nivo je namjenjen djeci od 14 godina i starijima i ima 14 elemenata koji su postavljeni na visini od 5 do 10 m.

 - Peti najteži nivo je namjenjen punoljetnim osobama i onim najspremnijim koji mogu da pređu sve ostale nivoe bez ikakvih problema i ima 7 elemenata na visini preko 10 m.

U avantura parku postoji još jedan nivo i to šesti i on je namjenjen osobama preko 16 godina. Sastoji se od 4 ZIPLINE-a u nizu ukupne dužine 250 m i to: prvi od 100 m, drugi 50 m, treći 60 m i četvrti 40 m. Njegova početna visina je 1m, a krajnja na prvom ziplajnu  iznosi 9 m. Drugi ZIP kreće sa 12 m i završava na 3 m, dok je visina na početku trećeg ZIP-a 16 m i završava na 4 m. Četvrti kreće sa 4 m i završava ponovo na 1m visine.

Moguće je da i djeca od 5 do 12 godina u tandemu sa instruktorom pređu ovaj šesti nivo ZIPLINE-a. Ovu aktivnost dogovarate sa instruktorom.

SIGURNOSNO UPOZORENJE

Prilikom savladavanja prepreka obavezno je korištenje sigurnosne opreme. Svaki  korisnik je obavezan proći kratku obuku od strane instruktora, te se upoznati sa pravilima i uvježbati korištenje sigurnosne opreme. Na jednoj prepreci može biti samo jedna osoba. 

Staze koristite na vlastitu odgovornost. Sami poznajete svoje zdravstveno stanje. Ako ga zanemarujete ili precjenjujete svoje sposobnosti izlažete sebe riziku.

U vremenu kada park ne radi, ili kada u Avantura parku nema osoba obezbjeđenja (operatera ili instruktora), STROGO JE ZABRANJENO korišćenje visećih staza.

U Avantura parku STROGO JE ZABRANJENO pušiti ili paliti vatru.

Prije korištenja parka obavezno pročitajte informacije o bezbjednosti.
 
Za više informacija o Avantura parku obratite se u info centar na Mrakovici (na glavnom parkingu), na brojeve telefona 052 480 680 ili na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
 

RADNO VRIJEME:

 
TRENUTNO ZATVORENO
 
Posjetite Avantura park „Kozara“ i doživite nezaboravno iskustvo u krošnjama drveća!

 

FaLang translation system by Faboba