info@npkozara.com
+387 52 211 169

CIJENE ULAZNICA

  Ulaz u nacionalni park naplaćuje se po osobi, i to:
  2 KM za odrasle
  1 KM za djecu

Cijena ulaznice u Muzej iznosi 1 KM

Ulaznica je doprinos za zaštitu, očuvanje i promovisanje Nacionalnog parka "Kozara".

INFO CENTAR

Info centar se nalazi na samom ulazu na plato Mrakovica i predstavlja spoj tradicionalne arhitekture Kozare sa modernim i   atraktivnim elementima. Sam koncept info centra je baziran na zadržavanju osnovnih elemenata kuće na Kozari, kao što su kombinacije kamena i drveta, strmi krovovi, velike nadstrešnice i sl. Svojevrsnu atrakciju predstavlja stakleni zid na poleđini objekta  koji omogućava uživanje u pogledu na šumovite pejzaže Kozare.

Info centar se sastoji iz dvije etaže: prizemlje i potkrovlje. Glavni sadržaj prizemlja je izložbeni prostor sa ambijentalnim cjelinama      koje omogućuju posjetiocima da se upoznaju sa prirodnim vrijednostima Nacionalnog parka "Kozara". Ovdje je smještena izložba putem koje posjetioci mogu nešto više saznati o flori, fauni, reljefu, hidrologiji, vegetaciji, šumama Nacionalnog parka "Kozara" te o značaju zaštite prirode. Posebnu atrakciju predstavljaju makete divljih životinja, u prirodnoj veličini, koje nastanjuju područje parka. Našim najmlađim posjetiocima na raspolaganju su interaktivni elementi poput  puzle, lavirinta i sl.

U potkrovlju objekta se nalazi sala za održavanje konferencija, radionica i prezentacija.

U info centru posjetioci mogu dobiti sve informacije o prirodnim i kulturno-istorijskim vrijednostima parka, turističke brošure, karte  parka i drugi promotivni materijal.

Ulaz u info centar je slobodan.

FaLang translation system by Faboba