info@npkozara.com
+387 52 211 169
08
avg

12.likovna kolonija "Sreten Stojanović"

U Nacionalnom parku “Kozara” je počela sa radom 12. likovna kolonija "Sreten Stojanović". Na Kozari će do 13. avgusta stvarati Gabrijela Bulatović, Danijela Fulgosi, Milica Crnobrnja Vukadinović, Katarina Zarić, Radomir Knežević, Vesna Knežević, Saša Filipović, Ivana Flegar, Zoran Banović, koji je i selektor i Mladen Karan kao specijalni gost Kolonije.

U fokusu pažnje umjetnika biće klasične slikarske i grafičke discipline. Kolonija ima karakter simpozijuma, a rad umjetnika će pratiti Olivera Vukotić, istoričar umjetnosti i likovni kritičar, kustos ULUS-a iz Beograda. Njen zadatak, kao aktivnog učesnika kolonije, je da u tekstu za katalog izložbe sumira ukupne rezultate kolonije i sa aspekta teorije i likovne kritike intenzivno radi na promociji dostignutih rezultata.

Pokrovitelj kolonije je grad Prijedor, a ona nosi ime jednog od najvećih i najpoznatijih prijedorskih umjetnika akademika Sretena Stojanovića.

Radovi nastali u ovoj koloniji biće izloženi na izložbi u Muzeju Kozare koja će biti otvorena u septembru, a povodom ovogodišnjih Književnih susreta na Kozari.

FaLang translation system by Faboba

Mape NP Kozara

FaceBook NP Kozara