info@npkozara.com
+387 52 211 169

CIJENE ULAZNICA

  Ulaz u nacionalni park naplaćuje se po osobi, i to:
  2 KM za odrasle
  1 KM za djecu

Cijena ulaznice u Muzej iznosi 1 KM

Ulaznica je doprinos za zaštitu, očuvanje i promovisanje Nacionalnog parka "Kozara".

INFO CENTAR

Nacionalni park "Kozara" počeo je sa pripremnim aktivnostima oko uređenja info centra. Info centar se nalazi na samom   ulazu na plato Mrakovica i predstavlja spoj tradicionalne arhitekture Kozare sa modernim i atraktivnim elementima. Sam koncept info centra je baziran na zadržavanju osnovnih elemenata kuće na Kozari, kao što su kombinacije kamena i drveta, strmi krovovi, velike nadstrešnice i sl.

Svojevrsnu atrakciju predstavlja stakleni zid na objektu koji omogućava uživanje u pogledu na šumovite pejzaže Kozare.
Info centar se sastoji iz dvije etaže: prizemlje i potkrovlje. Glavni sadržaj prizemlja je izložbeni prostor sa ambijentalnim cjelinama koje će omogućiti posjetiocima da se upoznaju sa florom i faunom Nacionalnog parka "Kozara". U potkrovlju objekta se nalazi sala za održavanje konferencija, radionica i prezentacija.


Aktivnosti oko uređenja izložbenog prostora, koji će biti posvećen prirodnim vrijednostima ovog područja, sprovodi Šumarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.
Takođe, putem info centra posjetioci će se na jednom mjestu moći informisati o svim sadržajima koji su im na raspologanju u Nacionalnom parku "Kozara".

FaLang translation system by Faboba