info@npkozara.com
+387 52 211 169
27
jan

Tribina "Od Kozare do Save"

U susret obilјežavanju jubileja 30 godina od osnivanja, Muzej žrtava genocida u saradnji sa Memorijalnim muzejom na Kozari, priređuje  tribinu pod nazivom „Od Kozare do Save“ kao i projekciju dokumentarno-igranog filma „Srbija veća od straha: predavanje o tišini profesora Pavlovića“.

Program će biti realizovan 27. januara 2022.godine sa početkom u 12 časova u prostorijama Muzeja Nacionalnog parka Kozara.

U tribini će učestvovati  kustosi Muzeja žrtava genocida Bojan Arbutina i Stefan Radojković.

Na početku tribine, uz uvodni dio, koji izlaže kustos Bojan Arbutina,  biće prikazan dokumentarno-igrani film pod naslovom ,,Srbija veća od straha : Predavanje o tišini profesora Pavlovićaʼʼ, u produkciji Muzeja žrtava genocida, posvećen obilјežavanju tužne 80. godišnjice masakra izvršenog u oktobru 1941. godine u Kragujevcu i okolini.

Tribina će biti nastavlјena predavanjem kustosa Stefana Radojkovića o stradanju civilnog stanovništva, u sistemu jasenovačkih logora, sa posebnim osvrtom na stradanje naroda sa Kozare. 

Program je namjenjen građanstvu i učenicima srednjih škola, a za cilј ima obogaćivanje i objektivizaciju znanja iz nacionalne prošlosti sa posebnim akcentom na fenomen stradanja pripadnika našeg naroda u brojnim oružanim sukobima koji su se odigrali tokom prethodnog stolјeća.

FaLang translation system by Faboba

Mape NP Kozara

FaceBook NP Kozara