info@npkozara.com
+387 52 211 169
15
sep

Konferencija "Parkovi Dinarida"

Nacionalni park Kozara, kao član organizacije "Parkovi Dinarida" učestvuje na 5. Međunarodnoj konferenciji "Parkovi Dinarida" koja se održava u Baru, Crna Gora, od 13. do 16. septembra 2021.

Glavna tema konferencije je "Zaštićena područja za novu dekadu i izazovi ispred nas". Ovom prilikom su detektovani problemi koji se odnose na uticaj virusa korona na zaštićena područja regiona te potencijalna rješenja.

Predstavnici NP Kozara će imati priliku da razmjene iskustva sa kolegama iz zaštićenih područja regiona. Takođe, u dijelu programa pomenute konferencije biće i predstavljen NP Kozara sa svojim kapacitetima i autohhtonim proizvodima Potkozarja.

Parkovi Dinarida - mreža zaštićenih područja planinskog lanca Dinarida posvećena unapređenju prirodnih i kulturnih vrijednosti zaštićenih područja Dinarida i njihovoj promociji, kao i primjeni dobrih praksi održivog razvoja i upravljanja. Mrežu Parkova Dinarida čini preko 90 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova*, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije.

FaLang translation system by Faboba

Mape NP Kozara

FaceBook NP Kozara