info@npkozara.com
+387 52 211 169
27
mar

Održana manifestacija "Pozdrav proljeću"

Planinarsko društvo “Klekovača” iz Prijedora organizovalo je u nedelju 26.03. u Nacionalnom parku “Kozara” manifestaciju “Pozdrav proljeću”. Na manifestaciji je učestvovalo 1.700 zaljubljenika u prirodu koji su pohodili 13 km dugu rutu od Rajkovića, preko Kozaračkog kamena i Bešića poljanje, do Mrakovice.

Predsjednik Društva Dragan Romčević rekao je novinarima da je riječ o tradicionalnoj manifestaciji koja iz godine u godinu okuplja sve više učesnika.

“Zaljubljenici u prirodu i planinari iz čak 74 planinarska društva, kao i iz osnovnih škola iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske, Slovenije i Srbije, prošli su planinarski pohod stazom od Rajkovića preko Kozaračkog kamena, Bešića poljane i Glavuše do Mrakovice”, pojasnio je Romčević.

On je dodao da su uslovi za učešće na manifestaciji, koja je održana 20. put, bili dobro zdravlje, fizička kondicija, psihička stabilnost, kao i odgovarajuća obuća i odjeća, a prije svega dobra volja za boravkom u prirodi i druženjem.

Na planini Kozari sa ljubiteljima prirode i planinarima je bio i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je izjavio da je Kozara “turistički biser Potkozarja” i da je ova manifestacija odlična prilika za promociju njenih turističkih potencijala.

“Mi i želimo da Kozara bude puna, da se ljudi na njoj druže i koriste blagodeti planinske prirode”, naglasio je Đaković.

Za sve učesnike pohoda na Mrakovici je organizovan ručak i prigodan kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali članovi Kulturno-umjetničkog društva “Kozara” iz Prijedora.

 

FaLang translation system by Faboba

Mape NP Kozara

FaceBook NP Kozara