info@npkozara.com
+387 52 211 169
19
jan

Dani zime na Kozari

XI privredno-turistička manifestacija “Dani zime na Kozari” održaće se 28. i 29.01.2017. godine. Manifestacija ima za cilj da promoviše turističke potencijale planine Kozare, a obuhvata sportska i gastro takmičenja uz bogat zabavni program.

Sportska takmičenja obuhvataju ekipna takmičenja gradova i opština Republike Srpske u zabavnim igrama. U gastro takmičenju, koje obuhvata pripremanje kotlića i čorbi, učestvuju ugostiteljske škole, izviđački odredi, planinarska društva i lovačka udruženja.

Prvog dana manifestacije, odnosno 28.01.2017. održaće se planinarski marš u organizaciji Kluba ekstremnih sportova "Albatros", kao i takmičenje u skijanju za učemike osnovnih i srednjih škola u organizaciji Planinarsko-skijaškog društva „Ljubijski rudar“.

Centralna manifestacija održaće se na Mrakovici 29.01.2017.godine sa početkom u 11.00 časova.

Na dan 29.01.2017. godine biće obezbjeđen besplatan prevoz za učesnike i posjetioce iz:

-          Prijedora- 10 autobusa kreće ispred sportske dvorane „Mladost“ od 9:00 do 10:00 h,

-          2 autobusa iz Gradiške kreću ispred zgrade Opštine Gradiška u 8:00 h,

-          2 autobusa  iz Banja Luke kreću sa stare autobuske stanice u 9:00 h,

-          3 iz Kozarske Dubice kreću ispred sportske dvorane u 9:00 h.

Autobusi će voziti putnike do Mrakovice i potom se vraćati na Benkovac kako bi oslobodili parking prostor za putnička vozila. Nakon popunjavanja velikog parkinga na platou Mrakovica, putnička vozila će se moći parkirati isključivo na Benkovcu odakle će dva autobusa stalno cirkulisati i prevoziti putnike do Mrakovice i nazad na Benkovac. 

U toku trajanja manifestacije ulaz u Nacionalni park „Kozara“ će biti po promotivnoj cijeni od 1 KM, a iste će se koristiti za tombolu  koju su obezbjedili sponzori.

U kulturno-umjetničkom programu će nastupiti DJ Vladimir, DJ Aleksa, Gradiški tamburaši, muška pjevačka grupa „Ponos Kozare“ iz Gradiške, te ženska etno grupa „Gugutke“ iz Kozarske Dubice. 

Organizatori manifestacije su grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica i Nacionalni park "Kozara".

FaLang translation system by Faboba

Mape NP Kozara

FaceBook NP Kozara