info@npkozara.com
+387 52 211 169
25
nov

Uređena edukativna staza "Upoznaj zavičaj"

U Nacionalnom parku "Kozara" je postavljena edukativna staza pod nazivom "Upoznaj zavičaj" namjenjena učenicima nižih razreda osnovne škole. Staza se nalazi u šumi između hotela “Monument” i motela “Bijele vode”. Duž nje je postavljena 21 info-tabla sa ilustracijama čiji autori su članovi Udruženja likovnih umjetnika Prijedor i kratkim objašnjenjem šta svaka ilustracija predstavlja, a osim info-tabli tu je i tematska ukrštenica o Nacionalnom parku “Kozara”. Na tablama su prikazane opšte karakteristike grada i sela, položaj i turistički, istorijski, sportski i rekreativni kapaciteti planine Kozare, flora i fauna Nacionalnog parka “Kozara”, rijeka Sana i značaj zaštite životne sredine, institucije kulture, vjerski objekti, sportski klubovi, folklor i privreda grada Prijedora.

Tu je i ilustracija najvažnijih servisnih službi i brojeva telefona sa karikaturama policajca, ljekara hitne pomoći i vatrogasca, dok je za prikaz opštih podataka o saobraćaju i vrstama saobraćaja kao motiv poslužila čuvena fotografija “Bitlsa” iz 1969. godine koja se našla na naslovnici njihovog albuma “Ebi roud”.

Direktor Turističke organizacije grada Prijedora Amira Ganić rekla je da je osnovna zamisao da djeca više, lakše, zabavnije i jednostavnije uče o svom okruženju.

“Mislimo da će dobro doći djeci koja na planinu dolaze sa roditeljima kao i đacima koji na Kozari borave u školi u prirodi”, rekla je Ganićeva novinarima.

Edukativna staza je realizovana uz podršku Turističke organizacije grada Prijedora i kompanije “Arcelor Mittal" Prijedor.

 

 

FaLang translation system by Faboba

Mape NP Kozara

FaceBook NP Kozara