info@npkozara.com
+387 52 211 169
04
nov

NP Kozara i USAID Turizam potpisali Zajednički plan implementacije

Potpisan Zajednički plan implementacije između Nacionalnog parka Kozara i Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (USAID Turizam).

Ovim Zajedničkim planom implementacije utvrđuju se područja saradnje između NP Kozara i USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u BiH. U okviru ovog projekta biće izrađen Plan upravljanja posjetiocima i uključivanja lokalne zajednice za Nacionalni park Kozara. Kroz implementaciju ovog Plana unaprijediće se upravljanje i očuvanje NP Kozara u sferi razvoja održivog turizma.

Potpisnici Zajedničkog plana implementacije su Ibrahim Osta direktor projekta USAID Turizam i Božidar Nikoletić direktor Nacionalnog parka Kozara.

USAID Turizam je petogodišnji projekat koji finansira Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) s ciljem razvoja konkurentnosti turističke industrije i lanaca vrijednosti u ruralnim područjima BiH. Projekat podržava napore za razvoj turističkog sektora BiH i povećanje konkurentnosti zemlje kao destinacije za putovanja.

 
FaLang translation system by Faboba

Mape NP Kozara

FaceBook NP Kozara