info@npkozara.com
+387 52 211 169
1
2
3
4
5

1 2 3 4 5

AVANTURA PARK

 

Doživi adrenalin, avanturu i prirodu u Avantura parku „Kozara“!

 

Nudimo vam jedan potpuno nov turistički sadržaj pun zabave i avanture!

 

Šta je u stvari Avantura park?

 

Avantura park se sastoji od raznih visećih prepreka koje su pozicionirane na stablima u šumi, na visini od 3 do 6 m iznad zemlje. To je sistem staza koje vise u vazduhu okačene na sajle. Smještene su između stabala na kojima se nalaze drvene platforme koje su polazne ili završne stanice od jedne do druge prepreke. Prelazeći sa platforme na platformu, preko sajli i staza na tim sajlama, korisnici se susreću sa raznim preprekama koje prolaze testirajući vlastite sposobnosti i povećavajući nivo adrenalina u krvi. Prelazak i savladavanje prepreka se vrši pod nadzorom instruktora i uz korištenje sigurnosne opreme. 

 

Avantura park „Kozara“ je poligon na kome se mogu rekreirati i zabaviti posjetioci stariji od 12 godina. Izazov u parku predstavlja 18 prepreka instaliranih na drveću. Prvih 10 prepreka namjenjeno je uzrastu od 12 do 18 godina, dok cijelu dužinu staze od 18 prepreka mogu koristiti osobe starije od 18 godina. Tokom savladavanja prepreka korisnici poboljšavaju motoriku, ravnotežu, snagu i spretnost, i podižu nivo adrenalina u krvi. 

 

Prelazak preko visećih mostića, ljestvi i sajli, vožnja po sajli uz pomoć koturače tzv.zip line, samo su dio izazova koje Avantura park „Kozara“ nudi onima željnim uzbuđenja, zabave i adrenalina u prirodi.

 

Zipline, koji se nalazi u sastavu Avantura parka, je ukupne dužine 250 m, sa zaustavnim platformama na visini od 1 do 18 m.

 

SIGURNOSNO UPOZORENJE

 

Prilikom savladavanja prepreka obavezno je korištenje sigurnosne opreme. Svaki  korisnik je obavezan proći kratku obuku od strane instruktora, te se upoznati sa pravilima i uvježbati korištenje sigurnosne opreme. Na jednoj prepreci može biti samo jedna osoba. 

 

Staze koristite na vlastitu odgovornost. Sami poznajete svoje zdravstveno stanje. Ako ga zanemarujete ili precjenjujete svoje sposobnosti izlažete sebe riziku.

 

U vremenu kada park ne radi, ili kadu Avantura parku nema osobobezbjeđenja (operatera ili instruktora), STROGO JE ZABRANJENO korištenje visećih staza.

 

U Avantura parku STROGO JE ZABRANJENO pušiti ili paliti vatru.

 

Prije korištenja parka obavezno pročitajte informacije o bezbjednosti.

 

 

Za više informacija o Avantura parku obratite se u info centar na Mrakovici (na glavnom parkingu), na brojeve telefona 052 480 680 ili 065 225 545 ili na email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

AVANTURA PARK TRENUTNO NE RADI. 

 

Posjetite Avantura park „Kozara“ i doživite nezaboravno iskustvo u krošnjama drveća!

 

FaLang translation system by Faboba