info@npkozara.com
+387 52 211 169
02
May

Završeni 10. Dani zime na Kozari

U sportskom nadmetanju prvo mjesto i osvojila je ekipa iz Prijedora, što je prvi trijumf domaćina u deset godina postojanja manifestacije. Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Gradiške, a treće ekipi iz Srpca.

 

Gastro takmičenja po prvi put bila su podijeljena u tri kategorije.

Među srednjoškolcima najukusniji gulaš pripremili su učenici Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor, drugo mjesto zauzeli su đaci Srednje stručne škole Kostajnica, a treće Poljoprivredno-prehrambena škola Prijedor.

U kategoriji planinarskih i izviđačkih društava prvo mjesto osvojila je „Mrakovica“ iz Kozarca kod Prijedora, drugo Izviđački odred /IO/ „Petar Kočić“ iz Broda, a treće IO „Doktor Mladen Stojanović“ Prijedor.

Među lovcima najuspješnije je bilo lovačko društvo „Srndać“ iz Svodne kod Novog Grada, drugo mjesto zauzelo je društvo „Lane“ iz Rudica kod Novog Grada, a treće „Srndać“ iz Omarske kod Prijedora.

Novčane nagrade od 250, 150 i 100 KM dobile su prve tri ekipe u sportskim takičenjima, dok su svi učesnici u gastro takmičenjima dobili po 100 KM za nabavku sastojaka za pripremu kotlića.

U sve četiri katogorije po tri najbolje plasirane ekipe dobile su poklon pakete brojnih sponzora i prijatelja manifestacije, dok su sve četiri prvoplasirane ekipe dobile tablet kompanije „m:tel“.

U sportskim takmičenjima učestvuje deset, a u gastro takmičenjima 24 ekipe iz Prijedora, Srpca, Dervente, Kostajnice, Oštre Luke, Kozarske Dubice, Banjaluke, Gradiške, Sanskog Mosta i Broda.

Danima zime na Kozari prisustvovali su predstavnici Vlade Republike Srpske, potkozarskih lokalnih zajednica, republičke i lokalnih turističkih organizacija, te više hiljada građana.

Manifestaciju su organizovale turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park „Kozara“ pod pokroviteljstvom grada Prijedora i ministarstava trgovine i turizma i uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

 

Autor: SRNA

FaLang translation system by Faboba

Mape NP Kozara

FaceBook NP Kozara